• ulu_fanua_01

E uiga i le Lumana'i o Pv

O le PV ose tekonolosi e liua ai le la i le eletise.Ua leva ona i ai mo le tele o tausaga ma ua vaaia le maoae o le alualu i luma i tausaga talu ai nei.I le taimi nei, o le PV o le punaʻoa sili ona vave faʻafouina o malosiaga faʻafouina i le lalolagi.

O le maketi PV o loʻo faʻamoemoe e faʻaauau pea ona tuputupu aʻe i se saoasaoa vave i tausaga a sau.E tusa ai ma se lipoti a le International Energy Agency (IEA), o le PV o loʻo faʻamoemoe e avea ma puna sili ona tele o le eletise i le 2050, e tusa ma le 16% o le gaosiga o le eletise i le lalolagi.O lenei tuputupu aʻe e mafua mai i le faʻaitiitia o tau o PV system ma le faʻateleina o le manaʻoga mo le malosi mama.

O se tasi o faiga autu i le PV alamanuia o le atinaʻeina o mea fou ma tekinolosi.O loʻo suʻesuʻeina e le au suʻesuʻe mea fou mo sela sola e sili atu ona lelei ma taugofie e gaosia.Mo se faʻataʻitaʻiga, o le perovskite solar cell ua faʻaalia le tele o folafolaga i tausaga talu ai nei, ma faʻamaumauga lelei o loʻo malepelepe pea.

E le gata i lea, o loʻo atinaʻe tekinolosi fou PV e mafai ona faʻateleina le lelei o paneta sola.O nei mea e aofia ai panels sola bifacial, lea e mafai ona puʻeina le susulu o le la mai itu uma e lua o le panel, ma photovoltaics faʻapipiʻi, e faʻaoga tioata poʻo faʻata e taulaʻi ai le susulu o le la i luga o sela laiti, maualuga le malosi.

O le isi tulaga i le alamanuia PV o le tu'ufa'atasia o le PV i fale ma isi atina'e.Fale-integrated photovoltaics (BIPV) e mafai ai ona tuʻufaʻatasia paneta o le la i totonu o le mamanu o fale, e pei o taualuga ma facades, e sili atu le matagofie ma faʻateleina le faʻaaogaina o tekinolosi PV.

talafou24

E le gata i lea, o le PV o loʻo faʻateleina le taua i le vaega o felauaiga.O ta'avale eletise (EVs) ua amata ona lauiloa, ma e mafai ona fa'aogaina le PV e fa'aola ai nofoaga e fa'amalo ai ma e o'o lava i ta'avale.E le gata i lea, o le PV e mafai ona faʻaaogaina e faʻamalosia ai auala o felauaiga lautele, e pei o pasi ma nofoaafi.

Ma le mea mulimuli, o loʻo i ai le faʻatupulaia o le agaʻi atu i le tuʻufaʻatasia o le gaosiga o le malosi.E mafai ona fa'apipi'i faiga PV i luga o taualuga, i pakaga ta'avale, po'o totonu fo'i o fanua, e mafai ai e tagata ta'ito'atasi ma pisinisi ona fa'atupuina a latou lava eletise ma fa'aitiitia ai lo latou fa'alagolago i laina eletise.

I le faaiuga, o le lumanaʻi o le PV e foliga susulu.O le tekonolosi e faʻamoemoe e faʻaauau pea ona tuputupu aʻe i se saoasaoa vave, faʻamalosia e ala i le faʻaitiitia o tau, faʻateleina le lelei, ma faʻaoga fou.I le avea ai ma se fesoasoani AI, o le a ou faʻafouina oe i faʻamatalaga lata mai i lenei matata fiafia.


Taimi meli: Mati-13-2023